Åtta nya butikslokaler överlämnade till mycket nöjd beställare

I mitten av februari avslutade Wästbygg en tillbyggnad av Härlövs handelsplats i Kristianstad på uppdrag av Svenska Handelsfastigheter. Byggnationen har pågått sedan slutet av 2019 och har resulterat i nio nya butikslokaler med en total yta på 15 000 kvm. Överlämning har skett etappvis och den sista etappen levererades i mitten av februari.

– Vi vill tacka både Svenska Handelsfastigheter och hyresgästerna för ett mycket gott samarbete under hela projektet. Den positiva och täta dialog vi har haft är en viktig anledning till att vi kunnat hålla ett högt tempo i arbetet och leverera respektive etapp i god tid innan överenskommet slutdatum. Vi har också haft ett starkt och erfaret produktionsteam på plats. Det har säkerställt en mycket hög kvalitet på utförandet, vilket i sin tur har resulterat i en nöjd beställare och lika nöjda hyresgäster, säger Lars Hopf, arbetschef på Wästbygg.

Den första butiken, med Stora Coop som hyresgäst, öppnade den 18 februari. Under de kommande månaderna flyttar Kronans Apotek, restaurangkedjan Linnea & Basilika, Nordic Wellness, Flügger färg, Kungsängen, Rusta och Jysk successivt in i sina nybyggda lokaler, som är byggda för att certifieras enligt Green Building.