Helene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg Gruppen

Vi har rekryterat Helene Åsander till en nyinrättad roll som inköpschef för Wästbygg Gruppen. Helene tillträder 23 augusti och får då det övergripande ansvaret för att utveckla vårt strategiska inköpsarbete.

Helene är en rutinerad inköpare med gedigen kunskap om byggbranschen och inköpsfrågor. Hon kommer närmast från en roll som regioninköpschef på Peab.

– Med Helene som övergripande ansvarig för vårt inköpsarbete skapar vi ännu bättre förutsättningar för att uppfylla våra högt ställda lönsamhets-, kvalitets- och hållbarhetsmål. Helene kommer bland annat, att tillsammans med övriga inköpsfunktioner, vidareutveckla vår koncernövergripande inköpsstrategi samt förbättra och effektivisera våra inköpsrelaterade arbetssätt och verktyg, säger Claas Wallin, verksamhetsutvecklingschef på Wästbygg Gruppen.

– Jag uppfattar Wästbygg som ett genuint företag med framåtanda. Att man nu vill utveckla inköpsverksamheten ytterligare, bland annat med hållbarhetsmålen i sikte, tycker jag är ett bevis på det. Jag ser fram emot att få vara med och bidra, avslutar Helene Åsander.