loading
Gruppen
loading

Mediakontakt

Logistic Contractor utvecklar och bygger för Bevego i Landvetter

I Björröd i Landvetter kommer Logistic Contractor att utveckla och bygga en ny anläggning om 10 500 kvm för Bevego. På lite sikt finns potential för cirka 50 arbetstillfällen.

Bevego, som är ett grossist- och handelsföretag inom byggplåt, teknisk isolering och ventilation, kommer att skapa en ny anläggning för produktion och lagring. Anläggningen kommer att omfatta 10 500 kvm på plan 1 samt en entresol om 562 kvm med kontor och lageryta. 
– Det är jättekul att utveckla för Bevego som haft en stadig tillväxt och god lönsamhet under många år, säger Patrik Lööv, affärsutvecklare på Logistic Contractor. Bevego är också en arbetsgivare med en väl utvecklad personalpolitik och utformning och projektering av anläggningen i Björröd sker med stort fokus på att skapa en trivsam arbetsplats med bra arbetsmiljö. Man har också förhoppningar om hög tillgänglighet med kommande utformning av kollektivtrafiken.

– I samarbetet med Logistic Contractor har vi haft stor nytta av deras samlade erfarenhet av att bygga stora logistikanläggningar. Det är verkligen stimulerande att skapa en ändamålsenlig anläggning från början som svarar mot våra behov och ger oss möjlighet till fortsatt utveckling vad gäller produktion och centrallagring, säger Johan Sahlqvist, director of development samt Fredrik Leyon, logistics manager på Bevego.

Bevego ingår i den världsomspännande koncernen Saint-Gobain och representeras av moderbolaget Dahl Sverige AB. Bevego har cirka 400 anställda över hela landet.