loading

Malin – Framtidens Samhällsbyggare

​Den 1 september drar den fjärde omgången av traineeprogrammet Framtidens Samhällsbyggare, initierat av Göteborgsregionens kommunalförbund och CMB, igång.  Vi är glada över att redan nu välkomna Malin Axelsson,  en av de deltagande traineerna, som börjat som arbetsledare hos oss på Wästbygg.

 

Hej Malin, kan du berätta lite kort om vad Framtidens Samhällsbyggare är för något?

Framtidens Samhällsbyggare är en utbildning där både privata företag och offentliga organisationer tar emot traineer under 14 månader. Som trainee anställs man i något av de medverkande företagen eller organisationerna, i mitt fall Wästbygg, och under tiden traineeprogrammet pågår varvas perioder i hemmaföretaget med breddningsperioder i andra deltagande företag eller organisationer. Dessutom får vi utbildning i personlig utveckling, kommunikation och grupputveckling parallellt med ett gränsöverskridande stadsutvecklingscase. 

 

Vad fick dig att söka till detta?

Jag sökte till Framtidens Samhällsbyggare för det verkar vara ett bra program för mig som inte har så mycket erfarenhet av byggsektorn förutom min utbildning. Som jag nämnde tidigare så skall vi ha breddperioder i andra företag, vilket gör att man får testa på olika roller på olika företag i branschen. Eftersom både offentlig sektor och privata företag är med blir det en stor bredd på programmet. Jag kommer att ha tre olika breddperioder i andra företag och under den tiden tar någon annan från programmet min roll här på Wästbygg. Detta kommer ge mig en bättre bild av hur branschen fungerar. Jag tror att programmet kommer ge mig en stabil grund att stå på i mitt framtida yrkesliv och jag hoppas och tror att jag kommer utvecklas både som person men även i min yrkesroll.

 

Vad ska du jobba med här på Wästbygg?

Här på Wästbygg kommer jag att vara arbetsledare på ett bostadsprojekt på Särö. Där ska vi uppföra 106 stycken lägenheter åt Järngrinden samt Mjöbäcks entreprenad. Lägenheterna kommer att vara både bostadsrätter och hyresrätter och byggstart kommer ske i början på september. Projektet känns väldigt intressant och jag vet att jag kommer lära mig jättemycket, så det är något jag verkligen ser fram emot. 

 

Hur känns det nu efter de första dagarna då?

Det känns verkligen över förväntan! Första dagen fick jag en introduktionsplan som alla nyanställda ska genomgå vilket ger ett väldigt seriöst intryck av företaget. Jag har fått svar på alla frågor jag har, hur konstiga de än är och alla har varit väldigt trevliga, välkomnande och hjälpsamma, så det känns jättebra än så länge.