Snart klart för byggstart av Soluret i Malmö

Nästan alla lägenheter är sålda och bygglovet är klart. Efter semestern börjar vi bygga vårt egenutvecklade projekt Soluret med 45 Svanenmärkta lägenheter i stadsdelen Hyllie i Malmö.

Härligt sydvästläge med generösa balkonger. Fönster från golv till tak för maximalt ljusinsläpp. Och en stadsdel som växer så det knakar med utmärkta pendlingsmöjligheter till hela Öresundsområdet. Inte konstigt att lägenheterna i Soluret gått åt som, just det, smör i solsken.

Det fina sydvästläget skapar förutsättningar att ta vara på solen på fler sätt än en härlig kvällsstund på balkongen. Solceller monteras på taket för att bidra till fastighetens elanvändning. Växthus och odlingslotter ger de boende möjlighet att skörda egna grönsaker.

Hållbarhetstänkandet inkluderar också Svanenmärkning för att säkerställa sunda och trygga material i hela huset liksom en bilpool och lådcykel för att minska behovet av egen bil.

Projekteringsarbetet går nu in i sin slutfas för att allt ska vara klart för att sätta spaden i marken för Soluret under augusti månad. Största lägenheten är en sexrummare på 161 kvm och de minsta är ettor på 35 kvm. Det stora spannet av lägenhetstyper har gjort att såväl familjer som par och ensamstående kommer att flytta in när Soluret är färdigbyggt under våren 2023.