loading
Gruppen
loading

Mediakontakt

Wästbygg AB bygger bostadsrätter i Ystad för HSB

HSB Skåne har tecknat avtal med entreprenadbolaget Wästbygg AB om att bygga HSB brf Blomstra i centrala Ystad. Projektet kommer att bestå av tre femvåningshus med totalt 63 lägenheter. Byggnaderna ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.
– HSB och Wästbygg har under våren planerat och projekterat HSB brf Blomstra i samverkan. Vi ser fram emot en fortsättning på det goda samarbete som vi har etablerat under det tidiga skedet när vi nu ska börja bygga dessa fina bostäder. Utöver hållbarhetsaspekterna som är kopplade till miljöcertifieringen ingår det också i uppdraget att värna om den vackra gröna närmiljön. Här låg tidigare en handelsträdgård och delar av växtligheten från den bevaras till glädje för såväl dem som flyttar in här som för övriga Ystadsbor, säger Olof Rennstam, arbetschef på Wästbygg AB.

Ett första spadtag för HSB brf Blomstra togs tisdagen den 17 september av Ann Irebo, vd HSB Skåne, Kristina Bendz, kommunstyrelsens ordförande i Ystad och Henrik Hopp, regionchef på Wästbygg.

Marcus Altengård, projektledare på HSB, är glad över att HSB får vara med och utveckla ett så populärt exploateringsområde som Trädgårdsstaden i Ystad:
– Försäljningen av lägenheterna har gått över förväntan, vilket är ett tecken på att vi utvecklat en attraktiv produkt på ett bra läge. Detta är vårt första samarbete med Wästbygg i regionen, och vi hoppas på en fortsatt positiv resa tillsammans i detta och kommande projekt.

– Det var roligt att så många bostadsköpare var med vid första spadtaget och fick möjlighet att träffa några av sina blivande grannar. Vi sätter igång med markarbetena nu på en gång och planerar att ha husen inflyttningsklara under första kvartalet 2021, avslutar Olof Rennstam.