loading
Gruppen
loading

Mediakontakt

Wästbygg bygger åt Tobin Properties

Wästbygg har fått i uppdrag av Tobin Properties att bygga 60 bostadsrättslägenheter i Nacka Strand. Projektet Nacka 1A omfattar två huskroppar som är nio respektive tio våningar höga. Här planeras för yteffektiva lägenheter med smarta lösningar i form av olika typer av funktionsmöbler. På så sätt skapas förutsättningar för att bygga exempelvis trerumslägenheter på cirka 50 kvm. Ordervärdet är 115 mkr.

– Det här är ett intressant projekt och vi är mycket stolta över uppdraget. Tobin har många bra tankar kring hur bostadsytan och andra byggdelar kan optimeras och vi har arbetat tillsammans i det här projektet från tidigt skede. Detta arbetssätt ligger helt i linje med vår affärsidé om att involveras så tidigt som möjligt så att vi kan bidra på bästa sätt i affären, säger Susanne Liljedahl, vd på Wästbygg AB.

– Det känns fantastiskt roligt att få bygga åt Tobin/Klövern. Efter att ha jobbat med projektet ett tag nu ska vi under oktober påbörja markarbetena, som till en början omfattar en del sprängning för att marken ska bli byggbar. Nacka 1A är ett kul projekt som också har sina utmaningar och vi kommer att fortsatta att ha ett nära samarbete med beställaren för att hitta smarta lösningar. Målet är att lämna över till Tobin under hösten 2022, säger Jeanet Corvinius, Regionchef på Wästbygg AB.

För mer information, kontakta:
Susanne Liljedahl, vd Wästbygg AB, tel 073-901 14 90, e-post susanne.liljedahl@wastbygg.se

www.wastbygg.se

Om Wästbygg:

Wästbygg Gruppen är ett entreprenad- och projektutvecklingsbolag som är verksamt på de mest expansiva marknaderna i Sverige. Företagets vision är att förbättra människors livsmiljöer genom att utveckla och bygga hållbara, moderna och effektiva fastigheter.

Vi bygger och utvecklar bostäder, kommersiella byggnader, samhällsfastigheter samt logistik- och industrianläggningar – produktområden där vi har stor kompetens och lång erfarenhet. Företaget grundades 1981 i Borås. Idag finns egna kontor även i Göteborg, Stockholm, Malmö, Jönköping, Helsingborg och Varberg samt via koncernbolaget Logistic Contractor i Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Koncernen omsätter fyra miljarder kronor och har 320 anställda.