Wästbygg bygger Coopbutik och padelhall åt Sydsvenska Hem

Wästbygg har fått två nya entreprenaduppdrag av fastighetsbolaget Sydsvenska Hem.

I Svedala ska en butikslokal på 3 100 kvm uppföras, med Coop som hyresgäst. Byggstart sker omgående och lokalen ska vara klar för inflyttning under senare delen av 2022.

Uppdrag nummer två är att bygga en padelhall i Staffanstorp med 14 banor, omklädningsrum och loungeavdelning. Byggstart planeras till oktober och även padelhallen kommer att färdigställas under 2022.

Det sammanlagda ordervärdet för de båda projekten uppgår till cirka 80 mkr.

– Vi tackar för uppdragen och ser fram emot samarbetet med Sydsvenska Hem, som är en ny beställare för oss. Sedan många år tillbaka har vi en god relation med Coop, detta blir den fjortonde Coopbutiken som Wästbygg uppför. Padelhallar har vi också tidigare erfarenhet av, varför vi ser positivt på möjligheten att bidra till två framgångsrika kommersiella projekt i region Syd, säger Joakim Efraimsson, vd på Wästbygg AB.

……………………….

För ytterligare information, kontakta:
Joakim Efraimsson, vd Wästbygg AB
Tel 073-901 14 13, e-post joakim.efraimsson@wastbygg.se

www.wastbygg.se 

Om Wästbygg:

Wästbygg Gruppen är ett entreprenad- och projektutvecklingsbolag med verksamhet på de mest expansiva marknaderna i Sverige. Bolaget, som är noterat på Nasdaq Stockholm, bygger och utvecklar bostäder, kommersiella byggnader, samhällsfastigheter samt logistik- och industrianläggningar – alltid med stort fokus på hållbarhet.

Wästbygg grundades 1981 i Borås. Idag finns egna kontor även i Göteborg, Stockholm, Malmö, Jönköping, Helsingborg, Varberg och Västerås samt via koncernbolaget Logistic Contractor i Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. 2020 uppgick omsättningen till cirka 3,8 miljarder kronor och bolaget har 310 anställda.