loading

Wästbygg bygger hotell i kontorsfastighet i Kista

Wästbygg har fått i uppdrag av fastighetsbolaget Revelop att bygga om delar av en kontorsfastighet i Kista till ett 4-stjärnigt hotell under varumärket AC Hotels by Marriott.

Totalt är det cirka 9 000 kvm som ska omvandlas till 201 hotellrum, konferensavdelning, restaurang, pool- och relaxavdelning samt allmänna ytor för hotellets verksamhet. Ordervärdet uppgår till cirka 180 mkr.

Projektet inleds omgående och under våren 2023 ska byggentreprenaden vara klar.

– Vi tackar för ett intressant uppdrag och ser fram emot det nära samarbete med både beställaren och hyresgästen som är så viktigt i den här typen av projekt, där det är många aktörer inblandade. Ombyggnaden kommer att genomföras samtidigt som det finns pågående verksamhet i de övriga delarna av kontorsfastigheten. För att minimera störningar ställs extra höga krav på samordning och logistikplanering, något vi har stor erfarenhet av från tidigare genomförda ombyggnadsprojekt, säger Joakim Efraimsson, vd på Wästbygg AB.

……………………….

För ytterligare information, kontakta:
Joakim Efraimsson, vd Wästbygg AB
Tel 073-901 14 13, e-post joakim.efraimsson@wastbygg.se

wastbygg.se
……………………….

Om Wästbygg:

Wästbygg Gruppen är ett entreprenad- och projektutvecklingsbolag med verksamhet på de mest expansiva marknaderna i Sverige. Bolaget, som är noterat på Nasdaq Stockholm, bygger och utvecklar bostäder, kommersiella byggnader, samhällsfastigheter samt logistik- och industrianläggningar – alltid med stort fokus på hållbarhet.

Wästbygg grundades 1981 i Borås. Idag finns egna kontor även i Göteborg, Stockholm, Malmö, Jönköping, Helsingborg, Varberg och Västerås samt via koncernbolaget Logistic Contractor i Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. 2020 uppgick omsättningen till cirka 3,8 miljarder kronor och bolaget har 310 anställda.