Wästbygg bygger ut ytterligare en anstalt med tillfälliga lokaler

Wästbygg har tecknat avtal med Specialfastigheter om ytterligare ett projekt, det hittills tredje inom det ramavtal som parterna tecknade 2018.

Denna gång gäller uppdraget en utbyggnad med tillfälliga lokaler av Kriminalvårdens klass 1-anstalt Hällby utanför Eskilstuna med 48 platser samt fristående utrymmen för sysselsättning och utbildning. Utbyggnaden är tänkt att möta ett tillfälligt behov av ytterligare kapacitet på anstalten. Ordervärdet uppgår till 82 mkr och arbetet påbörjas omedelbart.

– Sedan en tid tillbaka är vi igång med en liknande utbyggnad av tillfälliga lokaler vid anstalten i Karlskoga och har även tidigare byggt ut Tillbergaanstalten i Västerås på samma sätt. Vi ser fram emot att få fortsätta vårt goda samarbete med Specialfastigheter, säger Jörgen Andersson, vd på Wästbygg Gruppen AB.

……………………….

Kontaktuppgifter:

För mer information, kontakta Jörgen Andersson vd Wästbygg Gruppen AB, tel 0703-23 32 02
eller jorgen.andersson@wastbygg.se
www.wastbygg.se

Om Wästbygg:

Wästbygg Gruppen är ett entreprenad- och projektutvecklingsbolag med verksamhet på de mest expansiva marknaderna i Sverige. Vi bygger och utvecklar bostäder, kommersiella byggnader, samhällsfastigheter samt logistik- och industrianläggningar – alltid med stort fokus på hållbarhet. 

Företaget grundades 1981 i Borås. Idag finns egna kontor även i Göteborg, Stockholm, Malmö, Jönköping, Helsingborg och Varberg samt via koncernbolaget Logistic Contractor i Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Wästbygg Gruppen är noterat på Nasdaq Stockholm. 2020 hade vi en omsättning på cirka 3,8 miljarder kronor och 310 anställda.