Wästbygg går in som partner för nytt hotellprojekt i expansiva Varberg

Wästbygg går in som partner i Hotell Västerport i Varberg AB, som har tecknat markanvisningsavtal med Varbergs kommun om hotellkvarteret i den nya stadsdelen Västerport vid Varbergs hamn. Wästbygg blir majoritetsägare och också totalentreprenör. Övriga delägare är Casmé och Vesterhavsgruppen.

– Läget för det kommande hotellet kan inte bli bättre, alldeles vid havet i centrala Varberg, en både attraktiv och expansiv stad, och är ett utmärkt exempel på projekt där vi även vill gå in som partner och projektutvecklare, säger Jörgen Andersson, vd och koncernchef för Wästbygg.

Västerport är ett stadsutvecklingsprojekt i Varberg som blir möjlig tack vare att järnvägen flyttas ned i en tunnel under staden. Det gamla hamnområdet kan då omvandlas till helt en ny stadsdel. I den första etappen ingår bland annat hotellet, restauranger, konferenslokaler och kommersiella lokaler, som Wästbygg ska vara med att utveckla och bygga, samt 500 nya bostäder som byggs av andra aktörer. Detaljplanen väntas antas inom kort och byggstart är planerad till andra halvan av 2023. Byggtid för hotellet beräknas till cirka 2,5 år.

Hotellet i Västerport blir startskottet för utvecklingen av den nya stadsdelen. I byggnationen ingår även el-station, va-anläggning och en parkeringsanläggning för cirka 500 bilar, som försörjer hela den första etappen i Västerport. Den nya järnvägsstationen ligger cirka hundra meter från hotellentrén.

– Att Wästbygg valts som totalentreprenör och även engagerar sig som projektutvecklare och finansiell partner är viktiga steg på vägen mot att hotellet i Västerport ska bli verklighet, säger Boris Lennerhov, ordförande i Hotell Västerport i Varberg AB.

……………………….

Kontaktuppgifter:

Jörgen Andersson, vd och koncernchef, +46 703 23 32 02 eller jorgen.andersson@wastbygg.se
www.wastbygg.se

Boris Lennerhov, ordförande Hotell Västerport I Varberg AB, +46 70 538 03 90

Om Wästbygg:

Wästbygg Gruppen är ett entreprenad- och projektutvecklingsbolag med verksamhet på de mest expansiva marknaderna i Sverige. Vi bygger och utvecklar bostäder, kommersiella byggnader, samhällsfastigheter samt logistik- och industrianläggningar – alltid med stort fokus på hållbarhet. 

Företaget grundades 1981 i Borås. Idag finns egna kontor även i Göteborg, Stockholm, Malmö, Jönköping, Helsingborg och Varberg samt via koncernbolaget Logistic Contractor i Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Wästbygg Gruppen är noterat på Nasdaq Stockholm. 2020 hade vi en omsättning på cirka 3,8 miljarder kronor och 310 anställda.