Arkiv

Wästbygg Gruppen internrekryterar Jessica Gårdmo till rollen som CFO

Jessica Gårdmo, som idag innehar tjänsten som ekonomichef för Wästbygg Gruppens koncernbolag Logistic Contractor, har rekryterats till jobbet som CFO. Hon efterträder Jonas Jönehall som tillträder som vd och koncernchef den 6 maj, vilket kommunicerades genom ett pressmeddelande den 21 mars.

Innan Jessica anställdes på Logistic Contractor i september 2020, kom hon från Platzer Fastigheter i en roll som redovisningschef och hon har även lång erfarenhet som auktoriserad revisor och auktoriserad redovisningskonsult från revisionsbyrån PwC. Jessica har en magisterexamen i Ekonomi från högskolan i Borås.

– Det känns helt rätt att erbjuda Jessica rollen som ny CFO. Hon har en god kännedom om vårt bolag och vår bransch, en gedigen erfarenhet inom ekonomi och är dessutom utrustad med de personliga egenskaper som krävs för rollen, såsom ett starkt driv och goda ledaregenskaper. Att vi har så bra kandidater internt är verkligen en styrka för Wästbygg Gruppen som bolag och lovar gott inför framtiden, säger Jonas Jönehall, CFO/vice koncernchef.

– Jag trivs väldigt bra på bolaget och ser fram emot att i min nya roll fortsätta utveckla vår ekonomifunktion och koncern tillsammans med Jonas och resten av teamet. Som medarbetare känner jag mig extra stolt över att få vara del av ett bolag som vill gå i framkanten med det ekonomiska hållbarhetsarbetet. Vi har ju exempelvis vårt gröna ramverk som möjliggör en grön märkning av både aktie-och skuldinstrument, säger Jessica Gårdmo.

Jessica tillträder rollen som CFO för Wästbygg Gruppen och som ny medlem i koncernledningen den 6 maj.

……………………….

För ytterligare information, kontakta:
Jonas Jönehall, CFO/vice koncernchef
tel 0739-20 19 01, e-post jonas.jonehall@wastbygg.se

wastbygg.se
……………………….

Om Wästbygg
Wästbygg Gruppen är ett börsnoterat entreprenad- och projektutvecklingsbolag som bygger och utvecklar bostäder, kommersiella byggnader, samhällsfastigheter samt logistik- och industrianläggningar – alltid med stort fokus på hållbarhet. I koncernen ingår Wästbygg AB, Rekab Entreprenad AB, Logistic Contractor AB och Inwita Fastigheter AB.

Verksamheten bedrivs på de mest expansiva marknaderna i Sverige samt inom Logistic Contractor även i Danmark, Norge och Finland. 2021 omsatte koncernen 3,8 miljarder och hade 525 anställda