loading

Wästbygg och NorCap utvecklar centrala Lund

​Wästbygg Projektutveckling och NorCap har tecknat avtal om att tillsammans utveckla kvarteret Galten, vid Mårtenstorget i centrala Lund. Man planerar nu tillsammans med Lunds kommun för 160 lägenheter, parkeringsgarage samt kommersiella ytor om 7 000 kvm.

– Det är inte ofta det skapas möjlighet att utveckla ett centralt förtätningsprojekt på bästa läge. Vi vill värna om platsens befintliga kvaliteter samtidigt som vi vill markera det centrala läget med attraktiva bostadshus och nya centrumfunktioner. Att få utveckla Kv Galten tillsammans med NorCap och Lunds Kommun känns otroligt spännande, säger Anders Bolltoft, Affärsutvecklingschef Wästbygg Projektutveckling.

Jens Winther, VD NorCap Dvelopment, ser fram emot att projektet nu blir verklighet.

– För några år sedan köpte vi ett par fastigheter vid Mårtenstorget, och sedan dess har vi arbetat med idén om ett större utvecklingsprojekt på Kv Galten. Vi är glada över att ha etablerat ett samarbete med Wästbygg om projektets vidare bearbetning och realisering, säger Jens Winther.

Tre arkitektbyråer har nu lämnat förslag på hur kvarteret ska gestaltas, och tanken är man vid årsskiftet vet vilket eller vilka förslag man arbetar vidare med. Därefter kommer en detaljplan arbetas fram.