loading
Gruppen
loading

Mediakontakt

Wästbygg övertar alla Sjalesö Sveriges byggprojekt – över 1 000 lägenheter ska byggas

Efter danska exploatören Sjaelsös konkurs under sensommaren lägger nu även Sjaelsö Sverige ner sin verksamhet. Planerade projekt övertas av Wästbygg, som under en lång rad år haft ett nära samarbete med Sjaelsö. I projektportföljen finns cirka 1 000 lägenheter i Stockholmsregionen samt flera kommersiella projekt i form av handelsplatser runt om i landet.

Sjaelsö Sverige och Wästbygg har i dagarna kommit överens om att Wästbygg övertar de utvecklingsprojekt som Sjaelsö har i planeringsfasen. I uppgörelsen ingår också att Wästbygg på egen hand driver vidare det projektbolag som parterna startade gemensamt för ungefär ett år sedan.

På bostadssidan handlar det om ungefär 1 000 lägenheter som ska byggas i Stockholmsregionen, såväl hyresrätter som bostadsrätter. Under det kommande året inleds byggandet av ungefär hälften av dessa.

– Det är mycket tråkigt att Sjaelsö lägger ner sin verksamhet, vi har haft ett gott samarbete under många år. Samtidigt är vi mycket nöjda med den uppgörelse som vi nu har träffat. Vi startar omgående upp ett nytt bolag, Wästbygg Projektutveckling Stockholm AB, som kommer att hantera den här projektportföljen. Som ansvarig anställs Pero Popovski, tidigare vd för Sjaelsö Sverige, berättar Jörgen Andersson, vice vd för Wästbygg Gruppen.

Med affären etablerar sig Wästbygg på allvar som bostadsbyggare i Stockholmsregionen. Sedan flera år tillbaka har företaget haft ungefär halva sin omsättning i Stockholm och Mälardalen men då inom företagets övriga två affärsområden, logistikanläggningar och kommersiellt byggande. Nyligen sattes till exempel spaden i marken för storprojektet Barkarby Gate i Järfälla och inom kort inleds också arbetet med ett nytt centrum för judisk utbildning och kultur på Östermalm i Stockholm, två projekt som tillsammans har ett ordervärde på närmare en halv miljard kronor.

– Under 2012 tog vi ett strategiskt beslut att öppna ett kontor i Solna, inte minst för att visa våra olika samarbetspartner att vi menar allvar med vår satsning på Stockholmsmarknaden. Hit till Stockholm och det nya projektutvecklingsbolaget tar vi också med oss den mångåriga erfarenhet vi har av utveckling av egna bostadsprojekt i Västsverige. Innan årsskiftet inleder vi uppförandet av 222 hyresrätter i Handen i Haninge kommun och nästa sommar blir det projektstart för ungefär 300 lägenheter i Huddinge, som bland annat innefattar studentlägenheter. För de övriga 500 lägenheter som ingår i överenskommelsen med Sjaelsö är tidsperspektivet ytterligare några år, avslutar Jörgen Andersson.

För mer information, kontakta Jörgen Andersson, vice vd, tel 070-323 32 02 eller e-post jorgen.andersson@wastbygg.se