loading
Gruppen
loading

Mediakontakt

Wästbygg uppför 61 bostäder i Lund

Wästbygg har tecknat avtal med Goda Vattnet Projekt AB om att bygga 61 bostäder i Lund. Huvudmännen bakom projektbolaget är Paulssons Fastigheter och arkitektfirman Siegel. Det Goda Vattnet, som bostadsprojektet heter, ska uppföras i utvecklingsområdet Brunnshög och ordervärdet är 123 mkr. Av de 61 bostäderna är 49 lägenheter och 12 staplade radhus.

Vattentemat löper som en röd tråd genom hela utformningen, signerad arkitekt Cord Siegel. Bland annat anläggs en naturpool på innergården, som ska renas av växter och sandfilter, med bastu i direkt anslutning. Dagvatten sparas i fördröjningsmagasin och används till bevattning av rabatter och planteringslådor. För de boende byggs en gemensam spabalkong med badkar på nionde våningen och vissa lägenheter får även loggia med eget badkar. Solceller som är integrerade med trätaket producerar el till fastighetens gemensamma utrymmen.

– Vi är oerhört stolta över att få bygga det här spännande bostadskvarteret i Lund. I Det Goda Vattnet finns ett intressant kretsloppstänkande där gratisresurser som sol och regnvatten tas tillvara och skapar boendekvaliteter utöver det vanliga, säger Susanne Liljedahl, vd på Wästbygg AB.

– I Det Goda Vattnet satsar vi fullt ut på långsiktighet och hållbarhet, värden som är oerhört viktiga för oss när vi tänker framtid! Tillsammans med framåtriktad arkitektur finns det en lekfullhet och frihet för individen att forma sin boendemiljö i det här projektet. Vårt goda samarbete med Siegel arkitekter och entreprenadformen med Wästbygg innebär att vi nyttjar våra olika kompetenser för att nå riktigt långt, säger Ewa Folkesson, vd på Paulssons Fastigheter.

För mer information, kontakta:
Susanne Liljedahl, vd Wästbygg AB, tel 073-901 14 90, e-post susanne.liljedahl@wastbygg.se

www.wastbygg.se

Om Wästbygg:

Wästbygg Gruppen är ett entreprenad- och projektutvecklingsbolag som är verksamt på de mest expansiva marknaderna i Sverige. Företagets vision är att förbättra människors livsmiljöer genom att utveckla och bygga hållbara, moderna och effektiva fastigheter.

Vi bygger och utvecklar bostäder, kommersiella byggnader, samhällsfastigheter samt logistik- och industrianläggningar – produktområden där vi har stor kompetens och lång erfarenhet. Företaget grundades 1981 i Borås. Idag finns egna kontor även i Göteborg, Stockholm, Malmö, Jönköping, Helsingborg och Varberg samt via koncernbolaget Logistic Contractor i Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Koncernen omsätter fyra miljarder kronor och har 320 anställda.