loading
Gruppen
loading

Mediakontakt

Wästbygg utvecklar bostäder i Malmös bästa läge

Wästbygg Projektutveckling AB har som tidigare avtalats nu förvärvat en fastighet i Södra Nyhamnen av säljaren Jernhusen AB. Kvarteret ligger strax intill Malmö centralstation och är en del av den satsning som görs i Nyhamnen. Malmö stads vision är att här i den gamla hamn- och industrimiljön skapa en nära, tät, grön stadsdel med en blandning av olika funktioner. Nyhamnen har potential att bli en naturlig utvidgning av Malmös centrum och en länk mellan Malmös östra och västra delar.
— Det är väldigt roligt att få möjlighet att vara delaktig i omvandlingen av Nyhamnen som har ett exceptionellt bra läge i Malmö. Den här platsen kommer att bli en av stadens nya framsidor med sin unika närhet både till vattnet och stadens centrum, säger affärsutvecklingschef Håkan Otterström på Wästbygg Projektutveckling AB.

— Vi kommer att bygga cirka 150 bostadsrätter fördelade på två högre hus och i bottenplan blir det kommersiella lokaler och parkeringsgarage. Vår vision är att skapa en oas mitt i stadspulsen och vi räknar med byggstart till årsskiftet 2020-2021, fortsätter Håkan.

 

Illustration: Jernhusen/Tomorrow