loading
Gruppen
loading

Mediakontakt

Wästbygg utvecklar bostäder och äldreboende i Falkenberg

Wästbygg Projektutveckling har förvärvat två bolag, Strandängen 1 och 2, med tillhörande rätt att utveckla två fastigheter i Skogstorp strax utanför centrala Falkenberg. I projektets första etapp planeras för att uppföra 30 Svanenmärkta radhus i bostadsrättsform. Inför etapp två ska Wästbygg Projektutveckling komma med förslag på ny detaljplan, där målsättningen är att utveckla och bygga cirka 65 lägenheter för ålderskategorin +65 år samt ett vårdboende med 60 platser.
– Vi är väldigt glada över att få utveckla bostäder i Falkenberg. Skogstorp har stora kvaliteter med sin närhet både till centrala Falkenberg och havet. Att vi planerar för olika typer av bostäder gör att både människor mitt i livet och äldre kan få möjlighet att bo i detta fina område, berättar David Alm, affärsutvecklare.

Förvärvet är ett resultat av Wästbyggs samarbete med Kvartilen Fastigheter. De båda företagen har tidigare samarbetat kring en tomt i Halmstad, där Wästbygg nu uppför ytterligare ett +65-boende.
– Både det tidigare förvärvet i Halmstad och nu projektet i Falkenberg går helt i linje med vår plan att utöka vår fastighetsportfölj med samhällsfastigheter, som vi utvecklar, uppför och sedan äger och förvaltar i Wästbyggkoncernens fastighetsbolag Inwita, säger Magnus Björkander, vd på Wästbygg Projektutveckling.