loading

Hon ska bygga framtiden

Traineeprogrammet Framtidens samhällsbyggare fortsätter och just nu har Wästbygg besök av Johanna Jeppsson som gör sin breddningsperiod då hon    besöker ett annat företag inom programmet. Vi hör vad hon kan avslöja om livet som trainee!

Berätta om dig och din bakgrund.
— Jag heter Johanna Jeppsson och är 26 år gammal. Jag kommer ursprungligen från Malmö och bor sedan ett år tillbaka med min sambo i Kvillebäcken i Göteborg. Jag har pluggat Civilingenjör industriell ekonomi på Blekinge Tekniska Högskola. Jag är anställd på Västfastigheter och deltar i traineeprogrammet Framtidens Samhällsbyggare.

Varför byggbranschen?
— Jag intresserade mig för bygg- och fastighetsbranschen eftersom att jag vill vara med att skapa framtidens samhälle. Jag vill jobba med projektledning och det finns många spännande projekt inom den här branschen. Jag kommer att vara på Wästbygg i åtta veckor som arbetsledare i bostadsprojektet Nya Särö Centrum. I Särö får jag se projektet ur entreprenörens synvinkel och får ta del av det som händer på en byggarbetsplats.

Vad kommer du jobba med efter tranieeperioden?
— Jag kommer att jobba som biträdande projektledare på Västfastigheter med att bygga framtidens sjukhus. Sjukhus är intressanta byggnader eftersom att de är så komplexa och livsviktiga för många.

Det bästa med traineeprogrammet?
— Det bästa är att få ta del av vardagen hos andra företag och organisationer och få en inblick i vilka problem de står inför. Utbildningsdagarna är väldigt lärorika och kontaktnätet vi får genom alla i traineegruppen är värdefullt.

Något som kan förbättras?
— Än så länge har jag inte stött på något som kan förbättras i traineeprogrammet. Det är såklart tufft att vara ny på jobbet vid varje ny breddningsperiod, tre gånger, men hittills har jag blivit väldigt bra bemött.

Vad är det bästa med att komma ut och jobba på riktigt?
— Det bästa med att börja jobba efter plugget är att jag får göra något i verkligheten som kommer till nytta. Det är också skönt att vara ledig på helgerna!

Fakta om Framtidens Samhällsbyggare
Framtidens samhällsbyggare är ett traineeprogram där både privata företag och offentliga organisationer deltar. Målet är att utbilda nyckelpersoner som bättre kan kommunicera och arbeta utifrån ett helhetsperspektiv i samhällsbyggnadssektorn. Tranieeperioden är 14 månader och det ingår tre breddningsperioder då traineen jobbar på andra företag inom programmet. Läs mer om Framtidens samhällsbyggare här