loading
Gruppen
loading

Mediakontakt

Logistic Contractor säljer logistikfastighet i Borås till Catena

Logistic Contractor, som ingår i Wästbygg Gruppen, har idag tecknat avtal med Catena om försäljning av en egenutvecklad logistikfastighet på 38 000 kvm som är under produktion. Hyresgäst i fastigheten kommer att vara modeföretaget Nelly. Försäljningen sker preliminärt per den 1 februari 2021 genom en bolagsaffär till ett åsatt fastighetsvärde om 272 mkr. Fastigheten är belägen i ett utmärkt logistikläge vid den norra infarten till Borås.

– Vi är väldigt nöjda med upplägget och den positiva dialog vi haft med Catena. Catena förvärvar en fastighet av hög kvalitet där vi har lagt stort fokus på ge förutsättningar för framtida låga driftkostnader. Fastigheten är dessutom förberedd för en tillbyggnad på 13 000 kvm, vilket skapar flexibilitet inför framtiden, berättar Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor.
Fastigheten i Borås är den fjärde egenutvecklade logistikanläggningen som Logistic Contractor har avyttrat under 2020.
– Det finns ett mycket stort intresse på logistikmarknaden, både från företag som vill etablera sig i nya lokaler och från fastighets- och investmentbolag. Utöver Nellyfastigheten har vi i år sålt tre anläggningar som vi utvecklat själva med Bevego, Nordic Nest respektive Dollarstore som hyresgäster och som är belägna i Landvetter, Kalmar och Örebro, säger Benn Karlberg.
Werks Advokater har varit legal rådgivare åt Logistic Contractor i affären.

För mer information, kontakta:
Benn Karlberg, vd Logistic Contractor, tel 073-920 17 70 eller e-post benn.karlberg@lc.se

Om Logistic Contractor:
Logistic Contractor är ledande i Sverige när det gäller att utveckla och bygga logistik- och industrifastigheter. Genom ett modernt processtänkande och välutvecklade metoder erbjuder företaget såväl spetskunskap inom sitt segment som ett rationellt och kostnadseffektivt arbetssätt. Logistic Contractor är en del av Wästbyggkoncernen och företaget är även etablerat i Norge, Danmark och Finland.
www.lc.se