loading

Malin Bjurström blir ny HR-chef på Wästbygg Gruppen

Wästbygg Gruppen har rekryterat Malin Bjuström till jobbet som ny HR-chef och därmed också som ny medlem till koncernledningen. Hon efterträder Anders Jansson, som valt att lämna på egen begäran för att anta nya utmaningar utanför koncernen, vilket kommunicerades genom ett pressmeddelande i början april.

Malin har gedigen erfarenhet av strategiskt och operativt HR-arbete och kommer närmast från en tjänst som HR Manager på Stena Metall, där hon varit anställd i olika roller sedan 2012. Malin börjar på Wästbygg 1 oktober och kommer då att vara placerad på vårt kontor i Göteborg.

– Det känns väldigt roligt att vi har rekryterat Malin till att fortsätta driva och utveckla vårt strategiska HR-arbete. Med sin gedigna erfarenhet av personalfrågor och kunskap ifrån olika branscher är jag övertygad om att Malin, tillsammans med resten av vårt HR-team, kommer att kunna fortsätta utveckla våra medarbetare och deras upplevelse av oss som arbetsgivare. Mitt intryck av Malin som person är att hon är både lyhörd, driven och utåtriktad, vilket är viktiga egenskaper för en HR-chef och vilket gör att jag känner mig trygg med att hon kommer lyckas bra i sin nya roll. Jag vill också passa på tacka Anders för det arbete han har utfört och för det engagemang han visat under sina år som anställd, säger Jonas Jönehall, vice koncernchef/CFO.

– Jag ser verkligen fram emot att lära känna alla medarbetare och få en inblick i Wästbyggs verksamhet. Oavsett bransch, så fyller ju HR-funktionen en viktig roll när det gäller att driva frågor som företagskultur, värderingar och utveckling av medarbetare och ledare. Dessa frågor ligger mig varmt om hjärtat och jag har fått uppfattningen att de också ligger högt upp på Wästbyggs dagordning, vilket var en av anledningarna till att jag med glädje tackade ja till denna tjänst, summerar Malin.

 

……………………….

Kontaktuppgifter:

Jonas Jönehall, vice koncernchef/CFO

Tel 0739-20 19 01, e-post jonas.jonehall@wastbygg.se

www.wastbygg.se

Om Wästbygg

Wästbygg Gruppen är ett entreprenad- och projektutvecklingsbolag med verksamhet på de mest expansiva marknaderna i Sverige. Bolaget, som är noterat på Nasdaq Stockholm, bygger och utvecklar bostäder, kommersiella byggnader, samhällsfastigheter samt logistik- och industrianläggningar – alltid med stort fokus på hållbarhet.

Wästbygg grundades 1981 i Borås. Idag finns egna kontor även i Göteborg, Stockholm, Malmö, Jönköping, Helsingborg, Varberg och Västerås samt via koncernbolaget Logistic Contractor i Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. 2020 uppgick omsättningen till cirka 3,8 miljarder kronor och bolaget har 310 anställda.