loading

Tre nya markanvisningar i Stockholm

​Wästbygg Projektutveckling får tre nya markanvisningar i Stockholm. På Årstafältet har Wästbygg vunnit ett jämförelseförfarande med förslaget Äppelknyckaren som omfattar 59 lägenheter och lokaler i bottenplan. Arbetet med framtagande av detaljplan kommer att påbörjas våren 2018.
— Tillsammans med arkitektkontoret CF Möller har vi tagit fram en djärv tolkning av stadens programhandling för Årstafältet etapp 4. Staden har efterfrågat ett levande stadsrum och genom att tänka nytt och jobba med arkitekturen och volymerna så har vi skapat naturliga mötesplatser med chans till serveringar och andra aktiviteter mitt i kvartersstaden, säger Peter Wennberg som är affärsutvecklare på Wästbygg.

Därtill har Wästbygg fått två direktanvisningar. I Skarpnäck avser anvisningen cirka 70 hyresbostäder med en friliggande förskola. Kvarteret är beläget intill gamla Tyresövägen inom området Bagarmossen–Skarpnäck som står inför en stor utvecklingsfas med 3 500 bostäder under planering.

Den andra direktanvisningen är vid Svandammsplan i Midsommarkransen. Där kommer Wästbygg att bygga 40 bostadsrätter.

— Det är med stor glädje och entusiasm som Wästbygg tar sig an tre nya bostadsprojekt i samarbete med Stockholm stad, säger Jörgen Modig som är Wästbygg Projektutvecklings regionchef i öst. Vår ambition är att bygga för alla och för olika skeden i livet. Vi tar även ansvar för nödvändig infrastruktur, såsom skolor, förskolor, äldreboenden och annan närservice, som också måste till i nya stadsdelar.