loading

Wästbygg bygger bostäder och förskola med gemensamt ”vardagsrum”

Wästbygg har i förtroende fått uppdraget att bygga Bolighuset i Haninge söder om Stockholm. Bolighuset omfattar 47 bostadsrättslägenheter och en förskola. Uppdragsgivare är FB Bostad AB i samarbete med Turako AB och ordervärdet uppgår till 92 mkr.

– Bolighuset kommer bli ett i allra högsta grad sällskapligt kvarter. Förskola och bostadsrätter kommer att samsas både inom fastigheten och på gårdsytorna. Husets hjärta blir det så kallade Fælleskapsrummet, som ska fungera som ett levande vardagsrum för alla i huset – stora som små – och dit även andra boende i området är välkomna. Vi ser fram emot att få förverkliga våra planer för det här spännande kvarteret tillsammans med Wästbygg, säger Henrik Lindblad på FB Bostad.

Projekteringsarbetet inleds omgående och tänkt start för markarbetena är efter sommaren. I början av 2023 kommer både förskolan och lägenheterna att stå klara.

– Det här känns som ett mycket intressant projekt som ska bli roligt att bygga. Arkitekturen sticker ut och hos beställaren finns en tydlig idé kring social hållbarhet för Bolighuset som attraherar oss på Wästbygg. Vi tackar för uppdraget och för möjligheten att få lära känna en för oss helt ny kund, säger Jörgen Andersson, vd på Wästbygg Gruppen AB.

……………………….

Kontaktuppgifter:

För mer information, kontakta Jörgen Andersson vd Wästbygg Gruppen AB, tel 0703-23 32 02
eller jorgen.andersson@wastbygg.se
www.wastbygg.se

Om Wästbygg:

Wästbygg Gruppen är ett entreprenad- och projektutvecklingsbolag med verksamhet på de mest expansiva marknaderna i Sverige. Vi bygger och utvecklar bostäder, kommersiella byggnader, samhällsfastigheter samt logistik- och industrianläggningar – alltid med stort fokus på hållbarhet. 

Företaget grundades 1981 i Borås. Idag finns egna kontor även i Göteborg, Stockholm, Malmö, Jönköping, Helsingborg och Varberg samt via koncernbolaget Logistic Contractor i Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Wästbygg Gruppen är noterat på Nasdaq Stockholm. 2020 hade vi en omsättning på cirka 3,8 miljarder kronor och 310 anställda.