Wästbygg Gruppen utvecklar och bygger åt Harju Elekter

Harju Elekter har tecknat avtal med Wästbygg Gruppen om uppförandet två nya anläggningar.

En avsiktsförklaring har tecknats med Wästbygg Gruppens koncernbolag Logistic Contractor om att utveckla och bygga kontor och lokaler för produktion på totalt 6 000 kvm i Västerås. Affären villkoras av att avtal om markförvärv godkänns av Västerås kommun. Affären genomförs med ett forward commitment-upplägg där Harju Elekter tillträder fastigheten vid färdigställandet i slutet av 2022.

I Malmö ska Wästbygg bygga en 3 000 kvm stor produktionsanläggning på totalentreprenad. Ordervärdet uppgår till 45 mkr och anläggningen kommer att ägas av Nyfosa. Även denna ska vara klar för inflyttning under 2022.

– Avtalet med Harju Elekter är ett tydligt exempel på hur vi genom samarbete mellan Wästbygg Gruppens olika koncernbolag Wästbygg AB och Logistic Contractor AB kan erbjuda ett intressant och flexibelt affärsupplägg. Vi ser fram emot samarbetet och att sätta igång de båda projekten, säger Jörgen Andersson, koncernchef på Wästbygg Gruppen.

……………………….

För ytterligare information, kontakta:
Joakim Efraimsson, vd Wästbygg AB
Tel 073-901 14 13, e-post joakim.efraimsson@wastbygg.se

Benn Karlberg, vd Logistic Contractor AB
Tel 073-920 17 70, e-post benn.karlberg@lc.se

wastbygg.se
lc.se
……………………….

Om Wästbygg:

Wästbygg Gruppen är ett entreprenad- och projektutvecklingsbolag med verksamhet på de mest expansiva marknaderna i Sverige. Bolaget, som är noterat på Nasdaq Stockholm, bygger och utvecklar bostäder, kommersiella byggnader, samhällsfastigheter samt logistik- och industrianläggningar – alltid med stort fokus på hållbarhet.

Wästbygg grundades 1981 i Borås. Idag finns egna kontor även i Göteborg, Stockholm, Malmö, Jönköping, Helsingborg, Varberg och Västerås samt via koncernbolaget Logistic Contractor i Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. 2020 uppgick omsättningen till cirka 3,8 miljarder kronor och bolaget har 310 anställda.